Friday, 19 September 2014

~ Jaga hati dengan DTX complex Shaklee ~

Assalamualaikum...

Anda mengalami masalah metabolisma yang lembab?? fatty liver??
DTX Complex adalah penyelesaiannya.
DTX Complex  ---> membantu menguatkan fungsi hati ---> detoksifikasi dan pembakaran lemak.


Hati adalah organ yang penting dalam tubuh kita! Rosak hati, satu badan rosak. Oleh itu, hati perlu dijaga dengan baik melalui:

PELINDUNGAN ANTIOKSIDAN 

Kajian demi kajian dijalankan untuk memastikan nutrien yang terbaik dalam melindungi sel dan tisu badan dari kerosakan akibat radikal bebas. Dengan membekalkan tubuh dengan herba yang mengandungi ciri-ciri antioksidan, keupayaan hati untuk ‘memperbaiki’ diri sendiri selepas kerosakan akibat tindakan oksidasi dapat diperbaiki.

MENINGKATKAN PENGALIRAN CECAIR HEMPEDU 

Semakin lama bahan toksik berada dalam hati dalam sistem pencernaan, semakin banyak kerosakan yang berlaku. Pengaliran hempedu yang sihat membantu tubuh mengeluarkan toksin dengan baik.

Supplemen untuk hati yang baik harus mengandungi bahan-bahan di bawah:-

MILK THISTLE

Kajian menunjukkan bahawa Milk Thistle boleh membantu melindungi hati dari pelbagai toksin yang memberi kesan kepada hati. Kajian klinikal ke atas manusia menunjukkan milk thistle mempunyai keupayaan untuk membantu dalam kesihatan hati. ia mengandungi antioksidan dan membantu meningkatkan kuantiti pelindung hati yakni gluthatione, sejenis asid amino. Ia juga membantu hati untuk menjalankan sintesis protein.

DANDELION

Digunakan di Eropah sejak abad ke-10 dalam menangani masalah hati dan hempedu. Ia juga mempunyai fungsi laksatif dan diuretik. Dalam Austalian Journal of Medical Herbalism melaporkan dandelion yang mempunyai keupayaan untuk merawat hepatitis, bengkak hati dan masalah penghadaman akibat fungsi hempedu.


CENDAWAN REISHI

Dikenali sebagai Ling Zhi, yang telah digunakan lebih dari 4000 tahun dahulu dalam perawatan hati untuk fungsi antioksidan.

KUNYIT

Kunyit digunakan dalam perubatan tradisional Cina dan Ayurveda untuk kesihatan hati dan pencernaan.

Tonik hati, Supplemen untuk kesihatan hati,
 Menariknya, DTX Complex Shaklee mengandungi bahan-bahan di atas.

Walaubagaimana pun, AWAS! Sekiranya tubuh anda bertoksik, pada peringkat awal pengambilan DTX anda mungkin mengalami perkara di bawah:-

- sakit kepala
- loya
- muntah-muntah
- demam
- cirit-birit

Sekiranya anda mengalami perkara di atas, jangan risau, kerana ia adalah healing crisis. Kurangkan dos (dos disarankan ialah 3 biji) dan lebihkan minum air (sekurang-kurangnya 3Liter air masak sehari).

DTX yang mengandungi dandelion juga mungkin menyebabkan anda lawas setiap kali mengambilnya.

 Konsultasi percuma, hubungi saya untuk dapatkan DTX Complex sekarang..
Saya akan bantu anda dalam mendapatkan supplement yang bersesuaian mengikut budget anda. Saya akan guide anda cara pemakanan supplement yang betul.

Farah Hassan
SID No : 1124151
WhatsApp: 017-4399053
COD : Relau, USM, Bayan Baru, Bayan Lepas, Paya Terubong, Jelutong, GH Penang,
Bukit Jambul, post kadar rata seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment